MiaPuPe uus algus Hiiumaal

MiaPuPe töötuba Hiiumaal

Tahaks alustada fraasiga "MiaPuPe on nüüd Hiiumaal!", aga kuna "nüüd" on kestnud juba üle viie kuu, siis peab vist veidi tagasihoidlikuma hõikega välja tulema :). Ehk siis - MiaPuPe on nüüd juba tükk aega Hiiumaal olnud!

Uue elu ja töökoha sisseseadmine ning jõulueelne periood võttis kõik oma aja ja nii ei olegi olnud mahti pikemalt kirjutada. See postitus kujuneb ka tõenäoliselt rohkem remondiblogi sarnaseks, aga seda põhjusega - tegime päris ise endale mõnusalt hubase töötoa ja oleme tulemusega väga rahul ning enda üle uhked ka :). Oleme väga tänulikud looduslikke viimistlusmaterjale müüvale kauplusele Safran, kellele teeme siinkohal julgelt reklaami - kõik, kes tahavad oma kodu ja tööruume kas siis täielikult või ka osaliselt looduslike materjalidega viimistleda, minge Safranisse - saate lisaks väga heale nõule ka väga sõbraliku ja abivalmis teeninduse osaliseks.

Nüüd kõigest järjekorras. Siin on fotod päris algusest ehk siis toast, millest pidi saama meie töötuba:

Seinad olid kaetud värvitava tapeediga, mille eemaldasime (kõlab lihtsalt, aga tegemist oli sellega üksjagu), seejärel armeerisime-pahteldasime ning eeltööde viimane etapp oli seinte lauspahteldus peenpahtliga. Lisaks peitsisime ka lae kergelt valge värviga üle, et saada hele, kuid samas veidi puidune viimistlus. Selle etapi lõpuks oli meil selline ruum:

Nüüd sai asuda seinte viimistluse juurde. Selleks kasutasime Safrani pintsel- ja rullkrohvi, mille pealekandmiseks ei kasutanud me ei pintslit ega rulli, vaid hoopis veneetsia kellut, et saada veidi paksem ja struktuursem tulemus. Kuid seda krohvi saab kasutada ka kui värvi - sel juhul tuleb teha segu veidi vedelam ning kanda seinale kas pintsli või rulliga. Krohvi saab lasta ka toonida, kuid meie tahtsime päris naturaalset tooni ja nii jätsime sel korral toonimisvõimaluse kasutamata. Krohvimisprotsess nägi välja selline:

Safran, pintsel- ja rullkrohv

Esialgu seinale kantuna on naturaalne krohv veidi beežikas, kuid saavutab kuivades oma õige tooni. Kelluga seina kandes saab lasta fantaasial lennata ja kujundada ise just selline pind nagu tulemuseks tahad. Täiesti jõukohane tegevus igaühele :). Väga hea on ka see, et kui mõni koht jätab esimesel korral soovida, siis saab selle ilusti üle teha ja ei ole mingi vajadust selleks kogu seina uuesti krohvida. Samamoodi saab teha hiljem kohtparandusi, mis on samuti väga mugav.

Kui seinad said krohvitud, lihvisime põranda, et eemaldada vana lakikiht ning õlitasime põranda üle toonitud õlivahaga. Nii saime lae ja põranda sarnast tooni ja kui kõik see ka tehtud sai, ladusime veel ahju taha dekoratiivkivi (seal olid enne pruunid keraamilised plaadid). Kogu selle protsessi lõpetuseks nägi meie töötuba välja selline (siin on ka lähivaade krohvi struktuurist):

MiaPuPe töötuba

Seejärel nagu ikka - põrandaliistud jms nipet-näpet, aga väga ajamahukad tööd :). Lae ja seina ühenduskohad said "liistuks" jämeda köie. Kui kõik need tööd ka tehtud said, siis oli aeg lauad ja riiulid õigesse mõõtu lõigata ja neile oma koht leida. Lõplikult jäid viimistlemata kaks kohta - uks ja suure akna laud ning on viimistlemata senimaani. Aga küll jõuab :).

Seega tuleb kõik, millel peal silt "MiaPuPe" juba natuke üle nelja kuu Hiiumaa metsade ja mere toetusel sellisest töötoast:

MiaPuPe töötuba, õmbluslaud

 

MiaPuPe töölaud

 

Töötuba

 

Aitäh Sulle, et oled jätkuvalt meiega! :) Soojad tervitused Hiiumaalt!

Kirjuta oma kommentaar